Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Улюблена багатьма риба може спричинити гіпертонію
commentss НОВИНИ Всі новини

Улюблена багатьма риба може спричинити гіпертонію

Британські фахівці з'ясували, що вживання в'яленої риби може бути небезпечним для гіпертоніків і пояснили чому

22 лютого 2022, 12:05
Поділіться публікацією:

Попри те, що риба є надзвичайно цінним продуктом для організму, не вся вона однаково корисна для організму. Важливу роль грає процес її приготування. Британські експерти зазначили, що в'ялена риба, наприклад, може стати причиною гіпертонії або посилити її. Про це повідомляє видання Express.

Улюблена багатьма риба може спричинити гіпертонію

Яка риба може посилити гіпертонію (фото з відкритих джерел)

Багато людей скаржаться на стрибки тиску, які виникають як результат на різні фактори, у тому числі харчування. Вчені кажуть, що у складі в'яленої риби дуже багато солі, яка може затримувати в організмі воду, провокуючи набряклість та ще зайва рідина додатково тисне на стінки кровоносних судин, підвищуючи тиск.

До речі, в'ялення риби — спосіб консервування риби шляхом повільного зневоднення шляхом випаровування вологи за температури не вище 35 градусів.

Проте, дослідники кажуть, що свій раціон потрібно збагачувати жирними видами риби, наприклад, скумбрією, лососем, сардиною та іншими, тому що в їхньому складі багато вітамінів і необхідних організму поживних речовин. У тому числі вони багаті на омега-3 ненасичені жирні кислоти, які сприятливо діють на роботу серцево-судинної системи.

Нагадаємо, що червона риба є делікатесом та найкращою прикрасою будь-якого святкового столу. Але є категорії людей, яким краще відмовитись від вживання продукту. Лікар-дієтолог Наталія Нефьодова розповіла, кому червона риба може зашкодити.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що головним правилом при виборі червоної риби до столу є зовнішній вигляд. Якщо риба має білувате забарвлення, краще відмовтеся від її придбання. Чому?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини