Головна Новини Здоров'я дієта і харчування У зимові будні цей доступний фрукт стане для вас найкращим натуральним антидепресантом
commentss НОВИНИ Всі новини

У зимові будні цей доступний фрукт стане для вас найкращим натуральним антидепресантом

Заспокоїти нервову систему та підтримати організм у складні періоди можна не лише спеціальними препаратами чи позитивними емоціями

22 лютого 2022, 07:50
Поділіться публікацією:

Більшості з нас взимку дуже важливо підтримувати загальний стан організму, але використовувати спеціальні препарати – антидепресанти не дуже й хочеться. Але, виявляється, для того, щоб заспокоїти нервову систему у складні періоди, не обов'язково бігти в аптеку за ліками. Краще бігти до магазину – за бананами. Адже експерти Центру молекулярної діагностики довели, що цей сонячний фрукт є найкращим антидепресантом, причому натуральним. Про це повідомляє видання "Коментарі".

У зимові будні цей доступний фрукт стане для вас найкращим натуральним антидепресантом

Банани. Фото: з відкритих джерел

Вчені радять усім їсти банани щодня. Це допоможе не тільки зарядитись позитивним настроєм, але й зміцнити ваш організм. Вся розгадка в тому, що в бананах міститься амінокислота триптофан, який визначає рівень серотоніну в організмі, а саме прийнято його вважати гормоном "щастя".

Якщо у вашому щоденному раціоні з'являться банани, то тим самим ви підвищите кількість серотоніну в організмі, а відтак ви досягнете покращення роботи нервової системи, у вас покращиться пам'ять, а сон буде, як у немовляти.

Але це ще не всі корисні властивості бананів. Ці фрукти містять 11% добової потреби організму в аскорбіновій кислоті і майже 19% вітаміну В6, який вважається головним для зміцнення нервової системи. Досить пристойна кількість, щоб зрозуміти, що банани просто незамінні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — багатьма дослідженнями вже доведено, що саме банани та авокадо – джерело вітамінів та цінних мікроелементів. Тепер медики з Великобританії розповіли, при якому захворюванні просто необхідно вживати такі фрукти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини