Головна Новини Здоров'я дієта і харчування У кави виявили новий несподіваний ефект
commentss НОВИНИ Всі новини

У кави виявили новий несподіваний ефект

Дослідники з'ясували, що вживання кави допомагає зберегти сильні м'язи й рухливість у літніх людей

22 серпня 2021, 16:35 comments1045
Поділіться публікацією:

Попри те, що кава — один із найбільш спірних напоїв у світі, вона користується великою популярністю. Вчені говорять, що в помірних кількостях кава приносить користь здоров'ю. Недавно японські експерти підтвердили це, виявивши ще одну несподівану властивість напою.

У кави виявили новий несподіваний ефект

Кава (фото з відкритих джерел)

Дослідники заявили, що вживання кави здатне запобігти прогресуванню саркопенії — вікових атрофічних дегенеративних змін скелетної мускулатури, яка призводить до поступової втрати м'язової маси та сили. Тобто, підбадьорливий напій допомагав літнім людям зберегти сильні м'язи й, у результаті, велику рухливість.

Такі висновки вчені зробили, ґрунтуючись на результатах дослідження, в якому взяло участь понад 6 тисяч японців віком від 45 до 74 років. Добровольці розповіли, як часто вони вживають каву, після чого експерти виміряли масу їхніх скелетних м'язів і силу тримання рук. Вони знайшли зв'язок між вживанням кави й індексом маси скелетної мускулатури. Але щоб вивчити механізми впливу напою на м'язову масу, будуть потрібні додаткові дослідження.

Зазначимо, що кава внаслідок дофаміну підвищує настрій і працездатність, змушуючи відчувати себе бадьоріше. Але зловживати нею не варто, тому що можна завдати організму серйозної шкоди.

Нагадаємо, експерти не рекомендують пити каву на голодний шлунок, тому що вона дратує його стінки й може спровокувати печію і стимулювати вироблення соляної кислоти.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що фахівці з Американського університету психології розповіли, яким людям краще відмовитися від напою, що бадьорить, щоб уникнути проблем зі здоров'ям.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини