Головна Новини Здоров'я дієта і харчування У чому шкода і користь попкорна: думка дієтолога
commentss НОВИНИ Всі новини

У чому шкода і користь попкорна: думка дієтолога

В одній чашці попкорну всього 30 кілокалорій і близько грама клітковини

14 вересня 2020, 19:15
Поділіться публікацією:

Без нього не обходиться жоден перегляд фільму в кінотеатрі, тому що він легкий, смачний, та ще й поживний. Дієтолог Наталія Суслова розповіла всю правду про цей продукт, передає видання lemonade.

У чому шкода і користь попкорна: думка дієтолога

У чому шкода і користь попкорна: думка дієтолога. Фото: unsplash.

Експерт каже про те, що в кукурудзі міститься багато клітковини, цинку, магнію і вітамінів групи В. Тому це дуже цінний продукт, який можна використовувати як овоч або крупу. Але це тільки в тому випадку, якщо він правильно приготований.

Наталя рекомендує з усією відповідальністю підійти до питання вибору попкорну, тому що кукурудза домашнього приготування зовсім не підходить для частого вживання. Якщо відкрити пакет з неприготовленим домашнім попкорном, то всередині можна побачити рафінований, дезодорований жир. Він, в свою чергу, порушує ліпідний обмін і зменшує проникність і еластичність судин.

Також матеріал, з якого зроблений пакет, може виділяти канцерогени, що провокує захворювання легенів. Фахівець радить готувати попкорн на сковорідці, а якщо вже й купувати готовий, то потрібно звертати увагу на запах (повинен пахнути кукурудзою) і склад.

Що стосується солодких смаків попкорна, то тут справи йдуть ще гірше. Дієтолог розповідає, що цукровий і карамельний смаки є просто бомбою для організму. Тому що йому потрібно переварити зерно, полите зверху карамельною заливкою. Всі подібні добавки і ароматизатори роблять цей продукт шкідливим, позбавляючи корисних властивостей.

Краще обмежити вживання попкорна до одного разу на місяць. А якщо вже й купувати, то бажано придбати зерна і самостійно їх приготувати.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло, названий найкорисніший вид солі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини