Рубрики
МЕНЮ
Елизавета Черных
Існує безліч міфів про популярні продукти, в які ми часто віримо. Однак, американські експерти вирішили розвінчати їх раз і назавжди. Тримайте три найбільш поширених з них:
ФОТО: З відкритих джерел
Правило "п'яти секунд"
Ви кидаєте цукерку на підлогу, піднімаєте її, змахує пил, кладете до рота і гордо заявляєте: "Правило п'яти секунд!". Але правило п'яти секунд (і особливо правило 10 секунд) — це брудні міфи: мікроби можуть досить швидко зачепитися за ваші ласощі. Згідно з дослідженням Університету Рутгерса, в деяких випадках бактерії можуть переходити на впавшу їжу менш ніж за секунду.
Термін придатності меду може сплинути
Уявіть, ви проводите прибирання комори і знаходите ємність з медом, яка кілька років простояла в кутку. Ви відразу захочете викинути "зіпсований" мед, однак, не поспішайте цього робити. Термін придатності меду не спливає: за правильного його зберігання в запечатаних контейнерах він може залишатися їстівним протягом століть. Згодом він може кристалізуватися або втратити частину свого аромату і смаку, але не зіпсується.
Жувальна гумка перетравлюється сім років
У дитинстві ви, напевно, чули, що не можна ковтати жувальну гумку, тому що вона може перетравлюватися сім років. Але можете видихнути: гумка не прилипає до кишківника, як до підошви взуття. Згідно з дослідженнями вчених Університету Дьюка, шлунок перетравлює жувальну гумку так само, як і будь-яку іншу їжу.
Раніше "Коментарі" розповідали п'ять цікавих фактів про піцу, яких ви не знали.
Новини