Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Три найгірших продукти для вашого мозку
commentss НОВИНИ Всі новини

Три найгірших продукти для вашого мозку

Відмова від цих трьох продуктів врятує вас від багатьох проблем, які можуть виникнути зі здоров'ям

12 січня 2021, 16:01
Поділіться публікацією:

У нашому раціоні може бути присутньою їжа, яка негативно впливає на роботу мозку, але ми можемо про це навіть не підозрювати. Крім того, деякі продукти погано впливають на нашу пам'ять і настрій.

Три найгірших продукти для вашого мозку

Деякі продукти погано впливають на роботу мозку - фото: з відкритих джерел

Ґрунтуючись на дослідженнях вчених, можна сміливо назвати три продукти, які потрібно виключати з раціону, оскільки їх вплив на роботу мозку вкрай негативне.

1. Солодкі напої

Вживання напоїв, які містять велику кількість цукру, веде як до ожиріння, так і підвищує ризик розвитку діабету 2 типу, а разом з тим і серцевих захворювань.

Дослідження показали, що вживання фруктози у великих кількостях може привести до інсулінорезистентності в головному мозку, а також до зниження функції мозку, пам'яті, навчання та освіти нейронів мезга.

2. Продукти з високим ступенем обробки

Чипси, солодощі, локшина швидкого приготування, попкорн для мікрохвильової печі, покупні соуси та готові страви — все це їжа з високим ступенем обробки. Проведене дослідження показало, що збільшення вісцелярного жиру пов'язано з пошкодженням тканини мозку.

Один зі способів, яким оброблені харчові продукти можуть негативно впливати на мозок, — це зниження вироблення молекули, званої нейротрофічним фактором мозку. Вона дуже важлива для довготривалої пам'яті, навчання і зростання нових нейронів.

3. Алкоголь

Зловживання алкоголем призводить до зменшення обсягу мозку, метаболічних змін і порушення роботи нейротрансмітерів.

Додатковий ефект алкоголю — порушення режиму сну. Вживання великої кількості алкоголю перед сном може призводити до безсоння, а згодом — і до  хронічного недосипання.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, що вчені назвали ще одну причину швидкого старіння мозку, а також про те, чи можна захворіти на діабет, якщо їсти багато солодкого.

.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини