Рубрики
МЕНЮ
Анастасия
У нашому раціоні може бути присутньою їжа, яка негативно впливає на роботу мозку, але ми можемо про це навіть не підозрювати. Крім того, деякі продукти погано впливають на нашу пам'ять і настрій.
Деякі продукти погано впливають на роботу мозку - фото: з відкритих джерел
Ґрунтуючись на дослідженнях вчених, можна сміливо назвати три продукти, які потрібно виключати з раціону, оскільки їх вплив на роботу мозку вкрай негативне.
1. Солодкі напої
Вживання напоїв, які містять велику кількість цукру, веде як до ожиріння, так і підвищує ризик розвитку діабету 2 типу, а разом з тим і серцевих захворювань.
Дослідження показали, що вживання фруктози у великих кількостях може привести до інсулінорезистентності в головному мозку, а також до зниження функції мозку, пам'яті, навчання та освіти нейронів мезга.
2. Продукти з високим ступенем обробки
Чипси, солодощі, локшина швидкого приготування, попкорн для мікрохвильової печі, покупні соуси та готові страви — все це їжа з високим ступенем обробки. Проведене дослідження показало, що збільшення вісцелярного жиру пов'язано з пошкодженням тканини мозку.
Один зі способів, яким оброблені харчові продукти можуть негативно впливати на мозок, — це зниження вироблення молекули, званої нейротрофічним фактором мозку. Вона дуже важлива для довготривалої пам'яті, навчання і зростання нових нейронів.
3. Алкоголь
Зловживання алкоголем призводить до зменшення обсягу мозку, метаболічних змін і порушення роботи нейротрансмітерів.
Додатковий ефект алкоголю — порушення режиму сну. Вживання великої кількості алкоголю перед сном може призводити до безсоння, а згодом — і до хронічного недосипання.
Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, що вчені назвали ще одну причину швидкого старіння мозку, а також про те, чи можна захворіти на діабет, якщо їсти багато солодкого.
.Новини