Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Хот-доги — смачна і проста в приготуванні їжа, хоч і вельми калорійна. Продукт можна доповнювати різними інгредієнтами й соусами, однак, користь деяких добавок, знайдених в хот-догах, можна поставити під сумнів. Що ж жахливого знаходили в цьому фаст-фуді?
Які жахливі знахідки були виявлені в хот-доги / Фото: hochu.ua
Глутамат натрію
Це сіль глутамінової кислоти — найсильніша смакова добавка, яка може надати м'ясний смак будь-якого продукту. Деякі виробники додають її в хот-доги, щоб поліпшити смакові властивості. Але глутамат натрію називають "повільним вбивцею", оскільки він може спровокувати розвиток багатьох захворювань.
Свинячі п'ятачки
Претензії організацій із захисту прав тварин з приводу вмісту в м'ясі для хот-догів перероблених свинячих п'ятачків, коров'ячих язиків та інших шматочків убитих тварин, вельми виправдані. Витратьте трохи часу в пошуках інформації про компанії, яка виготовляє хот-доги, щоб переконатися, що згадані фрагменти тварин не використовуються в процесі виробництва.
Кишківник тваринного
Деякі виробники в якості оболонки для створення сосисок використовують кишківники тварин. І попри те, що їх ретельно очищають і обробляють, такий факт відштовхує від вживання хот-догів.
Кошенільний червець
Це збірна назва кількох видів комах. Їх панцири варять, щоб отримати червоний барвник — кармін, який використовують у виробництві хот-догів. Кошенілі можуть викликати алергічну реакцію і подальші проблеми зі здоров'ям.
Скелетні м'язи
Виробники хот-догів додають будь-які м'ясні продукти в вироби. У складі хот-догів цілком можна знайти скелетні м'язи.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому не варто зловживати фастфудом.
Новини