Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чому не варто зловживати фастфудом: відповідь МОЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому не варто зловживати фастфудом: відповідь МОЗ

Якщо ж ви любите смажену картопельку і різноманітні снеки, наприклад, чіпси і крекери, то повинні знати і про те, що у них багато трансжирів

28 липня 2021, 04:00
Поділіться публікацією:

Фастфуд є швидким і досить бюджетним варіантом перекусити смачно, тому мільйони людей вибирають саме такий варіант трапези. Але чому краще відмовитися від звички регулярно їсти таку їжу — читайте далі.

Чому не варто зловживати фастфудом: відповідь МОЗ

Фастфуд (фото з відкритих джерел)

У МОЗ вирішили нагадати українцям, що фастфуд не варто робити традиційною частиною свого раціону. Хоча мільйони людей по всьому світу вибирають такий вид їжі, але її дуже складно назвати корисною. Тому регулярне споживання таких продуктів не позитивно позначається на здоров'ї.

"Фастфуд — це їжа з високим ступенем технологічної обробки, містить багато швидких вуглеводів, жирів і надмірної кількості солі. А ось вітамінів, мінералів і клітковини таких необхідних для організму в ній вкрай мало. Основна частина фастфуду — вуглеводи, які швидко засвоюються, в короткий час підвищуючи рівень цукру в крові", — відзначають медики.

Якщо ж ви любите смажену картопельку і різноманітні снеки, наприклад, чіпси і крекери, то повинні знати і про те, що у них багато трансжирів.

Трансжири викликають скачки "поганого" холестерину і знижують рівень "хорошого". Це підвищує ризики розвитку ішемічної хвороби серця, атеросклерозу, інфаркту та інсульту.

Звичайно ж, не варто ігнорувати і той факт, що в закладах швидкого харчування частенько зловживають багаторазовим використанням олії, тому в продуктах рівень канцерогенних речовин може бути навіть в 100 разів (!) Вище, ніж рекомендовано ВООЗ.

Нагадаємо, в се знають про те, що фаст-фуд ставитися до категорії "шкідливої їжі", тому що містить занадто багато солі, жиру, цукру, смакових добавок, які підривають здоров'я організму. І на своєму прикладі лікар Кріс ван Туллеке вирішив показати, що буде, якщо протягом чотирьох тижнів харчуватися одним фаст-фудом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини