Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Топ 5 сортів риби, небезпечної для людини
commentss НОВИНИ Всі новини

Топ 5 сортів риби, небезпечної для людини

Практично в будь-якій дієті або здоровому раціоні харчування присутній риба, але яку вибрати і чим вона буде корисна для організму

14 січня 2021, 02:45
Поділіться публікацією:

Риба і морепродукти — це важлива частина здорового харчування. Але вони накопичують ртуть, часто в формі високотоксичного органічної сполуки — метилртуті.

Топ 5 сортів риби, небезпечної для людини

Сорта рыбы. Фото marieclaire.ua

1. Дикий морський окунь

Чилійський морський окунь характеризується високим вмістом ртуті, тому його варто вживати його в їжу не частіше двох разів на місяць.

2. Кафельников

Кафельников — ще одна риба, яка відрізняється високим вмістом ртуті в м'ясі, тому її споживання також рекомендується обмежити.

3. Атлантичний большеголов

Вік великоголова може досягати 100 років, і, з огляду на середній вік виловлених рибин, можна припустити ступінь її отруєння токсичними речовинами.

4.Акула

Більшість хижаків накопичують в тканинах сполуки ртуті, які можуть викликати важкі ураження центральної нервової системи людини.

5. Королівська макрель

Причиною отруєнь може послужити все той же процес накопичення ртуті в тканинах риби.

Нагадаємо, п роблема накопичення токсичних сполук стосується диких видів риби, при цьому риба, вирощена в розсадниках, не токсична. Лікарі настійно рекомендують вагітним і годуючим жінкам обмежити споживання видів риб, які можуть містити ПХД — це лосось, сардини, краби і морський окунь. При цьому медики звертають увагу, що вживання жирної риби (лосось, тунець, сардини і скумбрія) пов'язано з більш низьким ризиком серцево-судинних захворювань завдяки наявності жирних кислот омега-3. дослідження показують, що риба забезпечує безліч поживних речовин, які важливі для розвитку вашої дитини. Більшість експертів згодні з тим , що основними поживними речовинами є дві омега-3 жирні кислоти — DHA і EPA — які важко знайти в інших продуктах.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://marieclaire.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини