Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Названа шкідлива для здоров'я риба
commentss НОВИНИ Всі новини

Названа шкідлива для здоров'я риба

Багато з нас знають, що риба не тільки смачна, але й корисна. Але існують і такі сорти, вживання яких може завдати шкоди здоров'ю

17 грудня 2020, 02:27 comments1314
Поділіться публікацією:

Вчені виявили в деяких сортах риби шкідливий рівень забруднюючих речовин і металів. Основні шкідливі речовини в рибі — дифеніли (ПХД). Заборонені хімікати в достатку знаходяться в грунті і воді і у величезних кількостях виявляються в рибі.

Названа шкідлива для здоров'я риба

ФОТО: З відкритих джерел

Проблема накопичення токсичних сполук стосується диких видів риби, при цьому риба, вирощена в розсадниках, не є токсична, і вона не може завдати шкоди здоров'ю.

Лікарі настійно рекомендують вагітним і годуючим жінкам обмежити споживання видів риб, які можуть містити ПХД — це лосось, сардини, краби і морський окунь.

При цьому медики звертають увагу, що вживання жирної риби (лосось, тунець, сардини і скумбрія) пов'язано з більш низьким ризиком серцево-судинних захворювань завдяки наявності жирних кислот омега-3.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що і дослідження показують, що риба забезпечує безліч поживних речовин, які важливі для розвитку вашої дитини. Більшість експертів згодні з тим, що основними поживними речовинами є дві омега-3 жирні кислоти — DHA і EPA — які важко знайти в інших продуктах. Ви, мабуть, чули, що риба містить забруднюючі речовини, такі як ртуть, які можуть завдати шкоди розвивається мозку і нервовій системі дитини. Людське тіло легко поглинає метилртуть, яка знаходиться в рибі. Дослідження показують, що вплив навіть низьких доз метилртути може впливати на мозок і нервову систему. Немовлята (в тому числі і плід в матці) і маленькі діти найбільш уразливі до високих рівнів метилртути, тому що їх мозок і нервова система все ще розвиваються.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини