Рубрики
МЕНЮ
Таисия Ерохина
Повністю прибирати цукор з раціону харчування не слід, однак знизити його споживання рекомендується. Про це нутриціолог Софія Рожко розповіла в Instagram.
В середньому ми їмо 120-150 г додаткового цукру в день, при нормі 25 г, стверджує Рожко. Тому можуть виникати такі проблеми, як надмірна вага, діабет, полікістоз яєчників, висипання.
Найбільше цукру містять такі продукти:
1) Солодощі. Навіть так звані "корисні".
2) Алкоголь. В коктейлі Апероль, наприклад, 20-25 г цукру.
3) Фреши і соки. По 20 г цукру в одній склянці.
4) Йогурти з наповнювачем. Близько 20-30 г цукру на порцію.
5) Солодкі напої.
6) Хліб, хлібці.
7) Безглютенові продукти.
8) Каші швидкого приготування.
9) Холодна кава і чай.
10) Молоко.
Тому нутриціолог рекомендує мінімізувати ці продукти в своєму харчуванні. Крім того, вживання фруктів і сухофруктів також не повинно бути надмірним.
Раніше ми писали про 12 корисних властивостей яблук. Свіжі зелені яблука краще вживати тільки в першій половині дня. У другій — печений варіант.
Новини