Рубрики
МЕНЮ
Таисия Ерохина
Яблука — один із головних дарів осіннього сезону, який насичений масою корисних речовин. Про це в Instagram пише тренер телешоу "Зважені та щасливі" Марина Боржемська.
Так, в яблуках в два рази більше вітаміну А, ніж в апельсинах, а також містяться В1, В3, РР і С. Крім того, фрукт насичений такими мінералами, як клітковина, калій, фосфор, магній, натрій, сірка, алюміній, бор , ванадій, залізо, йод, мідь, молібден, нікель, фтор, хром і цинк.
Топ-12 корисних властивостей яблук:
1) зміцнюють стінки судин, підвищують їх еластичність і проникність;
2) яблука — природний антиоксидант, тому регулярне їх вживання сприяє профілактиці вірусних та інфекційних захворювань;
3) речовини, що містяться в яблуках, мають здатність зв'язувати шкідливі й токсичні речовини і виводити їх з організму;
4) знижують ризик виникнення серцевих захворювань;
5) бор допомагає уникнути остеопорозу;
6) усувають захворювання нервового характеру;
7) завдяки вмісту каротину, заліза, марганцю, калію і кальцію яблука рекомендують при кишкових інфекціях;
8) яблука допомагають в лікуванні недокрів'я завдяки великому вмісту в них заліза;
9) мають легкий сечогінний ефект, зменшують засвоєння жирів;
10) допомагають при авітамінозі;
11) яблучні кісточки містять біологічно активні речовини, вітаміни і ферменти, що запобігають виникненню раку;
12) шкірка яблук має в складі як нерозчинні волокна, які виводять з крові надлишки холестерину, так і розчинні — виводять холестерин з печінки;
До вживання Боржемська радить свіжі зелені яблука тільки в першій половині дня. У другій — печений варіант.
Раніше ми писали, що лікар назвав три найбільш корисних видів чаю для цієї осені.
Новини