Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Тепер можна: вчені спростували популярний міф про їжу
commentss НОВИНИ Всі новини

Тепер можна: вчені спростували популярний міф про їжу

Головне, не коли ви їсте, а що саме і скільки

24 листопада 2020, 14:27 comments1206
Поділіться публікацією:

Протягом багатьох років фахівці були впевнені в тому, що їсти перед сном — це погана звичка, яка точно не приведе ні до чого хорошого, а тільки додасть людині зайвих кілограмів. Але вчені провели нове дослідження, яке доводить нам зворотне.

Тепер можна: вчені спростували популярний міф про їжу

Вчені спростували популярний міф про їжу. Фото: unsplash

Експерти з університету Джона Хопкінса в Балтіморі провели 12-тижневий експеримент, в якому запросили взяти участь понад 40 добровольців. Головне завдання полягало в тому, щоб дізнатися, чи набирають люди зайву вагу, якщо дозволяють собі поїсти перед сном.

Для цього вчені розділили учасників на дві групи: перша з'їдала 80 відсотків калорій до 13.00, а друга — 50 відсотків калорій після 5 вечора. Варто зазначити, що умови у всіх були рівними: учасники обох груп їли однакову їжу з ідентичною калорійністю. Перед початком цього дослідження всім виміряли кров'яний тиск і вагу, а потім повторили мірки через 4, 8 і 12 тижнів.

З'ясувалося, що якщо у людини є кілька зайвих кілограмів, то здорова і збалансована їжа в першій половині дня не допоможе їй позбутися від них. Останні аналізи учасників продемонстрували, що в обох груп знизився артеріальний тиск і зменшилася вага, незалежно від того, в який час вони їли. З цього випливає висновок, що головне, не в який час доби ви звикли їсти, а що саме і в яких пропорціях.

Як повідомляло видання "Коментарі", дієтолог розвіяв найпопулярніші міфи про метаболізм.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини