Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Стало відомо, який шоколад допомагає схуднути
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, який шоколад допомагає схуднути

Дослідники з США та Іспанії в ході експерименту з'ясували, за допомогою якого шоколаду можна позбутися зайвих кілограмів

8 липня 2021, 13:55
Поділіться публікацією:

Для любителів білого шоколаду є хороша новина. Виявляється, що продукт допомагає в боротьбі із зайвими кілограмами. Коли його краще вживати й в якій кількості?

Стало відомо, який шоколад допомагає схуднути

За допомогою якого шоколаду можна схуднути / Фото: Freepik

Американські дослідники спільно з іспанськими колегами провели експеримент, в якому взяло участь 19 жінок постклімактеричного віку. Щоранку протягом години після пробудження вони вжили по 100 грамів білого шоколаду і стільки ж з'їдали перед сном. Пізніше вчені перевірили, чи є у жінок прибавка в вазі. Виявилося, що ранковий і нічний прийом солодощів не привів до збільшення ваги, більш того, шоколад знижував апетит, поліпшив склад мікробіоти і якість сну. А прийом шоколаду в ранкові години допомагав спалювати жир і знижував рівень глюкози в крові.

Результати цього дослідження показали, що не тільки сама їжа, але і час її прийому грає важливу роль в фізіологічних механізмах, які беруть участь в регуляції ваги нашого тіла.

Плюс до всього, білий шоколад стимулює вироблення серотоніну і сприяє викиду ендорфінів в організмі, від чого при вживанні даного продукту підвищується настрій.

Нагадаємо, що шоколад — улюблені ласощі, як дорослих, так і дітей. Але зловживати ними не варто. Американський лікар-реаніматолог Рід Колдвелл розповів, чи можна померти, якщо з'їсти занадто багато шоколаду.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що фахівці з Великобританії та Канади провели дослідження і з'ясували, що люди, які частіше вживають гіркий шоколад, мають більш стійкий психоемоційний стан, в порівнянні, з любителями молочного або білого шоколаду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини