Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чи можна померти, якщо з'їсти занадто багато шоколаду
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можна померти, якщо з'їсти занадто багато шоколаду

Американський лікар-реаніматолог Рід Колдвелл розповів, чи можна померти від передозування шоколадом

29 травня 2021, 15:00
Поділіться публікацією:

Шоколад — улюблені ласощі, як дорослих, так і дітей. Але зловживати ними не варто. Американський лікар-реаніматолог Рід Колдвелл розповів, чи можна померти, якщо з'їсти занадто багато шоколаду.

Чи можна померти, якщо з'їсти занадто багато шоколаду

Шоколад (фото з відкритих джерел)

Річ у тому, що в складі шоколаду є какао-боби, в яких міститься теобромін — алкалоїд з гіркуватим смаком. При попаданні в організм він діє як м'який стимулюючий засіб і за ефектом нагадує кофеїн. Він допомагає знижувати артеріальний тиск і має сечогінну дію.

Американські фахівці говорять, що ця речовина у великих кількостях може бути токсичною і призвести до розладу шлунково-кишкового тракту, а також до прискореного серцебиття, втрати апетиту і навіть сильного головного болю. А через вплив на серцево-судинну систему велика доза теоброміну може стати смертельною.

Лікар-реаніматолог Рід Колдвелл зазначив, що у шоколаду є токсична доза, яка може призвести до летального результату. Але швидше за все, людина потрапить в лікарню з розладом травлення, ніж з передозуванням шоколадом. Організм не дозволить з'їсти небезпечну дозу солодощів, оскільки у людини почнеться блювота.

Експерти відзначили, що різний тип шоколаду містить у своєму складі різну кількість теоброміну. Наприклад, в гіркому близько 5,5 мг, а в молочному — 2, 4 мг на 1 грам шоколаду. А ось токсична доза теоброміну для людини — 1 000 мг на 1 кг ваги.

Нагадаємо, вчені з університету Ноттінгема довели, що гіркий шоколад позитивно впливає на наш мозок і дозволяє поліпшити когнітивні вміння.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що незабаром людство може залишитися без улюбленого десерту — шоколаду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини