Головна Новини Здоров'я дієта і харчування П'ять причин почати їсти темний шоколад
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять причин почати їсти темний шоколад

Гіркий шоколад, нехай практично і не містить цукру, зате позитивно впливає на людський організм

24 квітня 2021, 07:58
Поділіться публікацією:

Шоколад — один з улюблених солодощів і дітей, і дорослих. Однак вчені з університету Ноттінгема довели, що гіркий шоколад позитивно впливає на наш мозок і дозволяє поліпшити когнітивні вміння. Також фахівці наводять п'ять аргументів, чому темний шоколад слід включити в своїй раціон, пише The Health Site.

П'ять причин почати їсти темний шоколад

Гіркий шоколад корисний для здоров’я. Фото із відкритих джерел

Найголовніше — в такому типі шоколаду існує спеціальна речовина, флаванол (натуральний антиоксидант). Саме їх концентрація стимулює рух крові організмом і допомагає мозку працювати активніше в наступні дві-три години. На що ж ще впливає гіркий шоколад?

1. Високий тиск

Шоколад здатний впливати на рівень артеріального тиску. Вже згадані флаваноли стимулюють слизові оболонки для насичення оксидом азоту. Після цього наші артерії потроху розслабляється, а показник тиску — знижується.

2. Хвороба серця

Вчені вважають, що вживання темного шоколаду може знизити ризик серцевих захворювань. Все тому, що речовини, на які багатий такий десерт, знижують рівень холестерину в крові. Таким чином від його згубного впливу захищається серце.

3. Шкіра

Всі ті ж флаваноли позитивно впливають і на шкіру. Вони покращують кровообіг, стимулюють зволоження шкіри й навіть захищають від поганого впливу прямих сонячних променів.

4. Здоров'я мозку

Як вже і згадували — гіркий шоколад стимулює рух крові по організму. Більш того — кров швидше прибуває до окремих частин мозку, що впливає на його активнішу роботу. У літніх людей таким чином можна трохи покращити пам'ять.

5. Зайва вага

Якщо ви хочете схуднути, але не уявляєте своє життя без солодощів, чорний шоколад — ваше все. Цей десерт викликає ситість і в цілому зменшує тягу до солоних і солодких закусок.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, чому людство може раптово залишитися без шоколаду.

Також на порталі ви можете дізнатися, які шоколадні цукерки здатні завдати шкоди вашому організму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини