Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Здоров'я та самопочуття людини залежать від багатьох факторів, одним з яких є якість крові. Щоб покращити цей показник, фахівці порадили додати до раціону такі продукти:
Як покращити якість крові / Фото: depositphotos
Вода
Тіло на 90% складається з води, тому організм потребує нормального водного балансу. При перших симптомах варикозу або проблем із кров'ю, потрібно замислитися, чи достатньо ви вживаєте рідини щодня. Середня норма – 1 -1,5 літра.
Лляна олія
Продукт складається з поліненасичених жирних кислот, вітаміну Е та інших цінних речовин, які потрібні судинам, тому що вони відновлюють їхню еластичність.
Жирна риба
У жирних сортах риби багато вітамінів та мікроелементів, зокрема ненасичені жирні кислоти, які знижують "шкідливий" холестерин у крові, тим самим покращуючи роботу серцево-судинної системи.
Морська капуста
Дуже корисні для крові продукти, які містять йод. Одним із них є морська капуста. Її вживання зменшує в'язкість та підвищує тонус судин.
Хурма
У складі хурми багато антиоксидантів, а завдяки наявності флавоноїдів вона розріджує кров, перешкоджає утворенню тромбів, зміцнює судини та нормалізує рівень холестерину в крові.
Червонокачанна капуста
Експерти також радять звернути увагу на червонокачанну капусту, бо в ній багато калію, який є корисним для судин. А також вона покращує метаболізм та якість крові.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що через погану екологію та неправильний спосіб життя у людини в крові може накопичуватися багато токсинів, важких металів та інших речовин, які негативно впливають на загальний стан здоров'я. Що в таких випадках потрібно додати до раціону, щоб її очистити?
Новини