Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Що ви не знали про зелений горошок: три корисні властивості
commentss НОВИНИ Всі новини

Що ви не знали про зелений горошок: три корисні властивості

Зелений горошок - незамінна складова багатьох салатів

27 грудня 2020, 21:50
Поділіться публікацією:

Консервований зелений горошок часто з'являється на нашому столі, особливо, в період свят, адже він — смачна і незамінна складова багатьох страв. Цей продукт ідеально поєднується і з м'ясом, і з рибою. Але що ви знаєте про його корисні властивості?

Що ви не знали про зелений горошок: три корисні властивості

у чому користь зеленого горошку (фото з відкритих джерел)

Вітаміни

Багато хто думає, що в консервованому горошку не залишається вітамінів і цінних речовин, але це далеко не так. У цьому продукті їх набагато більше, ніж в деяких свіжих овочах. Наприклад, зелений горошок містить багато калію, фосфору, заліза, вітаміни А, В1 і В2. Але вживати його варто не частіше 3-4 днів в тиждень і допустима норма в день — 150 грамів.

Допомога при проблемах з травленням

З огляду на те, що в складі зеленого горошку є крохмаль і харчові волокна, він допомагає ефективно від проблем шлунково-кишкового тракту. Також продукт містить клітковину, завдяки якій регулярне вживання цього продукту допоможе нормалізувати рівень холестерину, позбутися від шлаків і токсинів.

Для красоти

Виявляється, консервований горошок, який ми так любимо додавати в різні салати, ще й корисний для жіночої краси. Вся справа в антиоксидантах, які очищають організм на клітинному рівні, тим самим позбавляючи його від токсинів і алергенів. Завдяки цьому, у людей, які регулярно вживають цей продукт, менше проблем зі шкірою, волоссям і нігтями.

Нагадаємо, лікар-гастроентеролог Микита Харлов розповів про корисні властивості печінки тріски. Виявляється, що це продукт багатий на омега-3 жирні кислоти, які підтримують здоров'я всього організму.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що дієтолог Майкл Мослі перерахував шкідливі властивості чорного хліба і запропонував альтернативу цьому продукту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини