Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Хліб — один з основних харчових продуктів, який присутній в раціоні кожного. Люди, які стежать за своєю фігурою, вважають за краще вживати чорний хліб, тому що він менш калорійний, хоча все залежить від того, з якого зерна він зроблений. Але з твердженням, що чорний хліб набагато корисніший за білий, дієтолог Майкл Мослі не зовсім згоден.
чи шкідливий чорний хліб (фото з відкритих джерел)
Фахівець розповів, що багато хто вважає, що чорний хліб зовсім не шкідливий для людей, які страждають на цукровий діабет, тому що він уповільнює зростання рівня глюкози в крові. Але за словами дієтолога, сучасні виробники йдуть на обман, додаючи в хліб різні барвники та шкідливі хімічні добавки, які підсилюють смак і при цьому загрожують підвищенням цукру в організмі.
Крім цього, чорний хліб не рекомендується вживати людям, у яких підвищена кислотність шлунка, виразка та інші захворювання, тому що він може викликати печію, метеоризм, тяжкість, а все через дріжджі, які входять до його складу.
Дієтолог Майкл Мослі каже, що хорошою альтернативою чорному хлібу можуть стати цільні злаки. Він рекомендує додати у свій раціон кіноа, гречку, ячмінь, булгур — в цих продуктах багато складних вуглеводів, які перешкоджають різким стрибкам глюкози в крові.
Нагадаємо, лікар-ендокринолог Зухра Павлова розповіла, що хліб — джерело тих речовин, які потрібні для нормального функціонування нашого організму, тому його не можна виключати з раціону.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які правила допоможуть продовжити термін придатності хліба, щоб він залишався м'яким і не втрачав свої смакові якості.
Новини