Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Консервований зелений горошок часто з'являється на нашому столі, особливо, в період свят, адже він — смачна і незамінна складова багатьох страв. Цей продукт ідеально поєднується і з м'ясом, і з рибою. Але що ви знаєте про його корисні властивості?
у чому користь зеленого горошку (фото з відкритих джерел)
Вітаміни
Багато хто думає, що в консервованому горошку не залишається вітамінів і цінних речовин, але це далеко не так. У цьому продукті їх набагато більше, ніж в деяких свіжих овочах. Наприклад, зелений горошок містить багато калію, фосфору, заліза, вітаміни А, В1 і В2. Але вживати його варто не частіше 3-4 днів в тиждень і допустима норма в день — 150 грамів.
Допомога при проблемах з травленням
З огляду на те, що в складі зеленого горошку є крохмаль і харчові волокна, він допомагає ефективно від проблем шлунково-кишкового тракту. Також продукт містить клітковину, завдяки якій регулярне вживання цього продукту допоможе нормалізувати рівень холестерину, позбутися від шлаків і токсинів.
Для красоти
Виявляється, консервований горошок, який ми так любимо додавати в різні салати, ще й корисний для жіночої краси. Вся справа в антиоксидантах, які очищають організм на клітинному рівні, тим самим позбавляючи його від токсинів і алергенів. Завдяки цьому, у людей, які регулярно вживають цей продукт, менше проблем зі шкірою, волоссям і нігтями.
Нагадаємо, лікар-гастроентеролог Микита Харлов розповів про корисні властивості печінки тріски. Виявляється, що це продукт багатий на омега-3 жирні кислоти, які підтримують здоров'я всього організму.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що дієтолог Майкл Мослі перерахував шкідливі властивості чорного хліба і запропонував альтернативу цьому продукту.
Новини