Рубрики
МЕНЮ
Кречмаровская Наталия
Десерти сприймають, як не здорову, однак не надмірно шкідливу страву. Хто не любить поласувати солоденьким в середині дня або після основного прийому їжі. Однак в одному десерті криється смертельна небезпека — це популярний продукт як серед дорослих, так і дітей. Цей десерт — морозиво. Які проблеми зі здоров'ям спричиняє надмірне споживання морозива, розповідаємо далі.
Десерт. Ілюстративне фото
Морозиво містить багато рафінованого цукру, його вживання призводить до стрімкого підвищення рівня глюкози у крові. У такій ситуації підшлункова залоза змушена виділяти інсулін. Згодом це призводить до інсулінорезистентності і збільшує ризик розвитку цукрового діабету 2 типу.
До складу морозива часто входять насичені жири. Вони підвищують рівень "поганого" LDL‑холестерину. Це підвищує ризик розвитку атеросклерозу та серцево‑судинних захворювань.
Постійне надмірне споживання солодкого й жирного спричиняє жирову дистрофію печінки. Надалі призводить до неалкогольного стеатогепатиту. Вживання цукровмісних продуктів підвищує ризик розвитку раку печінки та смерті від хронічних хвороб печінки.
Варто зазначити, що не всі сорти морозива однаково шкідливі. Втім експерти називають найнебезпечніший — крем-морозиво. У 100 г продукту міститься близько 20–25 г цукру та до 12 г насичених жирів. А у масовому виробництві додають штучні емульгатори та ароматизатори, які можуть викликати запалення та метаболічні порушення.
Щоб зменшити шкоду від популярного десерту, варто вживати не більше, ніж одну порцію на тиждень. Також радять обирати сорти з меншим вмістом доданого цукру, з натуральними інгредієнтами та на йогуртовій основі. Важливо: варто обирати морозиво, де вміст цукру не перевищує 10 г на порцію та немає штучних добавок.
Нагадаємо: портал “Коментарі” писав, які продукти накопичують найбільшу кількість пестицидів.
Новини