Рубрики
МЕНЮ
Кречмаровская Наталия
Свіжі овочі, фрукти, ягоди, зелень вважають корисними, адже вони насичують організм необхідними вітамінами. Однак крім поживних речовин вони можуть містити і залишки пестицидів, які використовують при вирощуванні.
Фрукти. Ілюстративне фото
Дослідники Environmental Working Group визначили продукти, які містять найбільше залишків шкідливих пестицидів, пише видання Іndependent. Варто зазначити, що досліджували неорганічні продукти, які потрапляють на полиці американських магазинів, однак властивості деяких овочів та фруктів накопичувати найбільше пестицидів можуть насторожити. До списку умовно “брудних” продуктів увійшли наступні:
Шпинат — містив більше залишків пестицидів за вагою, ніж будь-який інший продукт, який тестувала група. Знайдені токсини можуть нервову систему та спричиняти тремор і судоми.
Полуниця — за результатами дослідження, червоні фрукти були свіжими продуктами, які найчастіше були забруднені залишками пестицидів, навіть після того, як їх зібрали та помили. Деякі токсини можуть порушувати гормональну роботу організму.
Виноград
Персики — знайдені пестициди можуть завдати шкоди нервовій системі людей.
Вишні — у зразках було виявлено в середньому п'ять залишків пестицидів.
Груші
Яблука
Ожина
Чорниця — знайдені речовини токсичні для нервової системи людини.
Картопля — знайдені токсини можуть спричинити подразнення очей та шкіри, а також інші серйозніші проблеми.
Експерти наголосили, що такий список — не спроба відмовити споживачів від вживання свіжих продуктів. Навпаки, дослідники наголошують, що варто ретельніше вивчати продукт та обирати органічні.
Зазначимо, що органічні овочі — ті, які вирощуються без використання синтетичних пестицидів, гербіцидів, добрив та інших штучних хімікатів. У виробництві неорганічних овочів використовують такі хімікати.
Нагадаємо: портал “Коментарі” писав, який найкращий сніданок для здоров'я серця на думку кардіолога.
Новини