Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Кардіолог назвав найкращий сніданок для здоров'я серця
commentss НОВИНИ Всі новини

Кардіолог назвав найкращий сніданок для здоров'я серця

Улюблений сніданок кардіолога: як зберегти здоров'я серця

11 червня 2025, 12:33 comments3222
Поділіться публікацією:

Сніданок лікарі називають найважливішим прийомом їжі — він заряджає людину енергією на декілька годин. При цьому варто виважено підходити до вибору продуктів, адже часто у продуктах для сніданку високий вміст холестерину та цукру. А це значно знижує корисність сніданку.

Кардіолог назвав найкращий сніданок для здоров'я серця

Сніданок. Ілюстративне фото

Експерти в галузі охорони здоров'я рекомендують обирати сніданок, багатий на поживні речовини та клітковину, щоб зарядитися енергією. Доктор Ендрю Фрімен, кардіолог з Денвера, штат Колорадо розповів, що його улюблений сніданок — вівсянка. Саме цей продукт він рекомендує, як здоровий сніданок, пише видання Independent.

При цьому тут теж не все просто. За його словами, найкращим варіантом є чашка вівсянки, приготовленої на воді замість молока чи вершкового масла, що зменшить її калорійність. Він радить додавати ягоди, насіння льону та волоські горіхи, які мають чимало корисних властивостей та багаті на клітковину.

Однак, краще уникати вівсянки швидкого приготування, оскільки вона більш оброблена та часто містить доданий цукор та штучні інгредієнти.

Вівсянка багата на мінерали та вітаміни. За даними Міністерства сільського господарства США, одна склянка вареної вівсянки містить близько 1,8 міліграма вітаміну B1, також відомого як тіамін, вітаміну, необхідного для вироблення енергії та функції нервів. Чашка вівсянки також містить майже чотири грами харчових волокон і менше одного грама загального цукру.

За даними Американської асоціації серця, вівсянка містить бета-глюкан – харчові волокна, які можуть допомогти підтримувати здоровий рівень холестерину та знижувати рівень глюкози в крові. Крім зниження ризику серцевих захворювань та діабету, бета-глюкан також сприяє розвитку здорових кишкових бактерій та здоров'ю кишківника.

Нагадаємо: портал “Коментарі” писав, які продукти збільшують смертність хворих з раком. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини