Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Скільки чипсів можна їсти без шкоди для здоров'я
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки чипсів можна їсти без шкоди для здоров'я

Лікар-нутриціолог Анна Белоусова розповіла, скільки чипсів не призведе до негативних наслідків для здоров'я

17 серпня 2021, 10:05
Поділіться публікацією:

Картопляні чипси входять в категорію шкідливих продуктів, оскільки містять багато солі, консервантів, підсилювачів смаку та інших добавок, які негативно впливають на організм. Але лікар-нутриціолог Анна Белоусова розповіла, скільки хрусткої закуски не зашкодить здоров'ю.

Скільки чипсів можна їсти без шкоди для здоров'я

Скільки чипсів можна їсти без шкоди для здоров'я (фото з відкритих джерел)

Спеціаліст зазначила, що в середньому пакеті чипсів міститься 70 грамів і ця кількість, якщо їсти продукт не за один раз, а поступово, не викличе серйозних наслідків для організму. При чому, поєднувати закуску потрібно не з пляшкою пива, наприклад, а зі свіжими овочами або салатом. Плюс до всього, балувати себе чипсами не варто частіше ніж 1-2 рази на місяць, тоді не варто побоюватися шкоди для організму. Також лікар порадила віддавати перевагу класичним чипсам, без різних смакових добавок.

Варто зазначити, що така закуска при регулярному вживанні може спровокувати появу зайвої ваги, а також проблеми з травленням, серцево-судинною системою і нирками.

Хорошою альтернативою картопляних чипсів, за словами експерта, є фруктові або овочеві чипси. Вони стануть хорошим варіантом для перекусу.

Нагадаємо, що бажання з'їсти чипси або ж інші снеки свідчить про те, що організму не вистачає хлоридів, натрію та кальцію. Щоб їх отримати, можна з'їсти сир, рибу, бобові або ж домашній попкорн.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що дієтологи західного журналу Health Affairs назвали всі причини, чому картопляні чипси, повз яких важко пройти в супермаркеті, загрожують нам не тільки набором зайвої ваги, але і серйозними захворюваннями організму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини