Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Скажіть собі досить: ТОП-5 продуктів, які повільно "вбивають" здоров'я
commentss НОВИНИ Всі новини

Скажіть собі досить: ТОП-5 продуктів, які повільно "вбивають" здоров'я

Експерти розповіли, що вживання яких продуктів необхідно обмежити, тому що вони "повільно" вбивають наше здоров'я

5 травня 2022, 00:35
Поділіться публікацією:

Харчування — важливий фактор, який впливає на стан здоров'я організму, тому варто стежити за тим, щоб продукти, які ви вживаєте, були натуральними та корисними. І щоб убезпечити себе від проблем, експерти рекомендують виключити з раціону певну їжу. Що саме?

Скажіть собі досить: ТОП-5 продуктів, які повільно "вбивають" здоров'я

Які продукти вбивають здоров'я (фото з відкритих джерел)

Солодка газована вода

Безперечно, солодка газировка дуже смачна, але не варто забувати про те, що в ній міститься багато цукру і штучних добавок, які негативно впливають на організм, особливо, якщо вживати її щодня. Такі напої можуть стати причиною проблем із зубами, шкірою та навіть гормональним фоном. Краще замінити солодку газировку натуральним фруктовим соком, розбавленим водою.

Цукор

Цей продукт неможливо виключити з меню, але обмежити однозначно варто. Тістечка, цукерки, десерти та інші продукти з великою кількістю цукру становлять велику загрозу здоров'ю, зокрема можуть спричинити ожиріння.

М'ясні делікатеси

Іноді хочеться з'їсти копченої ковбаски, сосиски, шинки та інших м'ясних напівфабрикатів, але не вживайте їх щодня. У їхньому складі є нітрати, натрій, консерванти та інша "хімія", яка викликає звикання та провокує в організмі запальні процеси.

Картопляні чипси

Загальновідомий факт – всі продукти глибокого прожарювання містять таку вкрай небезпечну субстанцію як акриламід. І ваші улюблені картопляні чипси також не є винятком у цьому списку. Акриламід – це хімічна сполука, яка значно збільшує ризик розвитку найрізноманітніших видів ракових захворювань. Якщо хочете чипсів, приготуйте їх удома, використовуючи оливкову олію та розумну кількість солі.

Соняшникова олія

Ще один продукт, з яким потрібно бути обережнішим, тому що його щоденне вживання може викликати проблеми зі здоров'ям. Річ у тому, що у складі олії є трансжири, які можуть стати причиною багатьох захворювань. Можна замість соняшникової використовувати оливкову або олію авокадо.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти можуть скоротити тривалість життя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини