Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Зовсім скоро погода почне радувати нас сонячними днями й можна буде вибиратися на природу, щоб посмажити м'ясо на мангалі. Однак не все м'ясо однаково корисне. Дієтологи розповіли, яке краще не використовувати для шашликів.
З якого м'яса не варто робити шашлик (фото з відкритих джерел)
Баранина
За словами експертів, баранину не варто використовувати для приготування шашлику, оскільки таке м'ясо важко перетравлюється і є досить "важким" для організму. Загалом же баранину періодично потрібно додавати в раціон, тому що в ній багато лецитину — речовини, яка поліпшує роботу мозку, а ще фтору, який зміцнює зубну емаль.
Яловичина
Якщо хочете приготувати шашлик із яловичини, тоді віддайте перевагу молодому м'ясу, тому що у "старому" багато шкідливих насичених жирів. Крім того, у ньому накопичуються речовини, які викликають окислювальні процеси.
Свинина
Цей вид м'яса найчастіше використовується для приготування шашликів, хоча він і є жирним. Експерти кажуть, що свиняче сало містить арахідонову кислоту — необхідне з'єднання для вироблення жіночих і чоловічих гормонів. Щоб шашлик вийшов не дуже жирним, його варто замаринувати у травах, а не в калорійному майонезі.
Курка та індичка
Найкориснішим виявився шашлик із курки та індички. У такому м'ясі (високої якості) міститься багато вітамінів і корисних мікроелементів, зокрема білок, який необхідний для підтримки імунітету і роботи нервової системи.
Нагадаємо, що найкориснішим для імунітету є куряче м'ясо. В ньому багато білка, який розщеплюється на амінокислоти, важливі для підтримки організму в тонусі. Крім того, куряче м'ясо менш калорійне, тому його часто включають до складу дієтичних страв.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому варто відмовитися від м'ясних напівфабрикатів.
Новини