Рубрики
МЕНЮ
Кравцев Сергей
Після 50 років організм чоловіка вимагає особливої уваги до харчування, щоб підтримувати здоров'я, енергію та запобігати хронічним захворюванням.
Їжа. Фото: із відкритих джерел
Отже, першому місці топових продуктів – сардини. Доктор філософії Сту Філліпс розповів, що сардини – це рибні консерви, які є одними з найбільш поживних продуктів, оскільки одна банка вагою 75 г містить аж 18 г білка. Вони також багаті на омега-3, вітамін D, вітамін B12, кальцій і калій. Все це поживні речовини, які особливо важливі для людей віком.
На другому місці сир. Одна склянка сиру містить приблизно 25 г білка, що робить його відмінним доповненням до сніданку, перекушування або навіть як нічного перекушування.
Дієтолог Дана Уайт розповіла, що такий продукт може допомогти відновитися та сприяти зростанню м'язів. Він багатий на казеїн — тип білка, який характеризується повільним травленням і засвоєнням. До того ж, казеїн перед сном сприяє відновленню м'язів.
На третьому місці яйця. Це справжня криниця поживних речовин, адже всього в двох міститься 12 г високоякісного білка. Продукт має високий амінокислотний склад і вважаються одним із найбільш біодоступних джерел білка.
Вони також є добрим джерелом інших життєво важливих поживних речовин, таких як холін, лютеїн ізеаксантин, які важливі для здоров'я очей та мозку, а також вітамінів A, B12, D, E та K.7 До того ж яйця – це універсальний продукт, адже їх можна їсти на сніданок, обід та вечерю.
На четвертій позиції – бобові. Цей продукт – один із найбільш недооцінених. Бобові, такі як квасоля та сочевиця, є невідомими героями харчування. Вони мають протизапальні властивості і високий вміст клітковини, близько 7 г на півсклянки, що допомагає підтримувати здоров'я серця і кишечника.
Крім того, бобові є чудовим джерелом рослинного білка, забезпечуючи близько восьми грамів білка на півсклянки. Щоб збільшити вміст білка та клітковини, спробуйте додавати квасолю або сочевицю до страв з м'ясом.
На п'ятому місці – молоко. Цей продукт часто недооцінюють, особливо чоловіки старше 50 років, але це багатий на поживні речовини варіант. Приблизно 3,4 г білка припадає на 100 мл молока, забезпечує простий спосіб отримання додаткового білка, кальцію, фосфору та вітаміну D, які підтримують здоров'я м'язів та кісток.
Якщо ви не любите просто пити молоко окремо, спробуйте додати його до кави, пластівців, смузі або протеїнових коктейлів. Тим, хто не переносить лактозу або віддає перевагу рослинному молоку, варто вибрати без лактози або соєве.
Читайте також на порталі "Коментарі" — персик чи нектарин: який фрукт корисніший для здоров'я.