Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Щоб справжнє, а не фальсифікат: як правильно вибрати масло
commentss НОВИНИ Всі новини

Щоб справжнє, а не фальсифікат: як правильно вибрати масло

Українським покупцям пропонують близько 70% неякісного масла

29 травня 2021, 15:51
Поділіться публікацією:

Масло використовується практично у кожному українському домі. Бутерброди, випічка та інші кулінарні ідеї не можуть обійтися без цього продукту. Однак, як повідомляє "Обозреватель", по-справжньому якісного масла на вітчизняних прилавках знайдеться не більше 30% від загальної кількості товару. Фахівці розповіли, як відрізнити підробку.

Щоб справжнє, а не фальсифікат: як правильно вибрати масло

70% масла на українських прилавках — фальсифікат. Фото із відкритих джерел

Ціна. На думку експерта Ніни Кальдій, яка представляє Центр експертиз "ТЕСТ", за гарне масло завжди доведеться платити чималу суму. Це пов'язано із технологією виробництва, адже для кіло цього продукту зазвичай використовується не менше 20 літрів молока. Спеціалістка зазначає, що дуже багато шахраї намагаються збути товар задешево. Однак найчастіше це означає, що продукт зроблений із додаванням всіляких домішок, у т.ч. рослинних інгредієнтів.

В середньому ціна однієї пачки масла не повинна бути нижчою за 40 гривень. Якщо вам трапилася настільки бюджетна пропозиція, краще утриматися від її покупки.

Смак. Експерти стверджують, що недосвідчений покупець не зможе відрізнити справжнє масло від підробки на смак. Однак якісна продукція не залишає після себе відчуття "жирного нальоту". Ну і відчуття, що ви їли маргарин, теж бути не повинно.

Колір. Використання натурального молока у приготуванні масла завжди позначатиметься на зовнішньому вигляді кінцевого продукту. Більш білий відтінок характерний для "зимового" масла, трохи жовтіший — для "літнього", адже корови отримують доступ до свіжої трави. Якщо ж продукт здається мало не помаранчевим, використовувати його не варто — це, швидше за все, фальсифікат.

Твердість. Ніна Кальдій запевняє, що справжнє масло не може розтанути дуже швидко. Якщо ж ситуація демонструє протилежне, при "створенні" продукції явно використовувалися пальмова або кокосова олія. Тверді жири, зроблені на подібній основі, тануть набагато швидше. І користі приносять набагато менше.

Упаковка. Експерти рекомендують купувати масло від великих і дуже відомих виробників, які часто займаються виробництвом різної "молочки". І це не реклама, а проста обережність, бо серйозна компанія навряд чи візьметься продавати фальсифікат. Також Кальдій підкреслює, що на пачці масла потрібно шукати напис "масло вершкове". Якщо такі слова присутні, виробник автоматично зобов'язується відповідати вимогам ДСТУ — тобто використовувати молочний жир у виробництві.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, як можна відрізнити натуральний квас від будь-яких підробок. Більше інформації — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про винахід унікального способу для виявлення неякісного вина.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини