Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Експерти розповіли, як відрізнити справжній квас від підробки
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти розповіли, як відрізнити справжній квас від підробки

Справжній квас при кімнатній температурі починає бродити

2 липня 2020, 14:45 comments1113
Поділіться публікацією:

Квас — це не тільки смачний, але ще й корисний напій, який чудово справляється із спрагою. Але в магазині під виглядом справжнього квасу часто продають підробки, які містять у собі багато шкідливих речовин. Дієтолог Вікторія Стоянова розповіла, за допомогою якого експерименту можна визначити справжній напій. Про це повідомляє видання "Країна здоров'я".

Експерти розповіли, як відрізнити справжній квас від підробки

depositphotos.com

За словами експерта, натуральний квас позитивно діє на організм, зокрема допомагає нормалізувати роботу травної системи, а також артеріальний тиск. Ще квас багатий на вітаміни групи В, які необхідні для правильної роботи нервової системи і травного тракту.

Відрізнити натуральний напій від підробки можна за допомогою простого експерименту. Налийте в склянку квас і залиште його на столі на 1-2 дні. Якщо в умовах кімнатної температури він почав бродити і в ньому через 2 години утворився осад, значить квас справжній. А ось ароматизований напій, який продають під виглядом квасу, не зміниться ні за структурою, ні на вигляд, в ньому лише випарується вуглекислий газ.

Технолог Георгій Туманов радить перед покупкою квасу уважно ознайомитися з його інструкцією. Якщо в складі спочатку йде вода, а потім цукор, закваска, концентрати квасного або житнього сусла, тоді напій натуральний . А ось у підробці складників значно більше: в ньому є штучні підсолоджувачі, барвники і консерванти.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як в домашніх умовах приготувати незвичайний і смачний квас.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини