Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Що таке «правило екватора» і як воно допомагає схуднути
commentss НОВИНИ Всі новини

Що таке «правило екватора» і як воно допомагає схуднути

Якщо хочете скинути зайву вагу, дієтолог Олена Соломатіна рекомендує використовувати «правило екватора»

31 травня 2021, 14:00
Поділіться публікацією:

Одним із головних чинників схуднення є правильний режим харчування. Щоб швидше та ефективніше схуднути, експерти радять дотримуватися "правила екватора". Що це? І як воно може допомогти у боротьбі із кілограмами?

Що таке «правило екватора» і як воно допомагає схуднути

Правило екватора (фото з відкритих джерел)

Отже, "правило екватора" умовно позначає поділ дня на 2 етапи. Перший припадає на ранок, коли обмінні процеси в організмі максимально активні, а другий — на вечір, коли метаболізм сповільнюється.

Умовна межа, яка розділяє добу, це і є екватор. Дієтолог зазначає, що припадає вона на 15 годину дня. Однак усе залежить від індивідуальних особливостей організму, способу життя людини і її режиму.

За словами фахівця, в першій половині дня наш організм активно витрачає енергію, навіть якщо ми перебуваємо в спокої, а ближче до вечора обмін речовин сповільнюється, тому краще відмовитися від високоенергетичних продуктів, щоб вони не перероблялися у жировий прошарок. Йдеться про продукти з високим глікемічним індексом.

Коли настає "екватор", дієтолог радить включати в раціон овочі, нежирне м'ясо і рибу. Такий принцип сприяє схудненню, тому що допомагає активувати соматотропний гормон, який уповільнює процес старіння. Для того, щоб привести кістки, хрящі та м'язи в порядок, він забирає енергію у жирового прошарку, позбавляючи тим самим від зайвих кілограмів.

Нагадаємо, що лікар-дієтолог Ольга Безугла розповіла, що налагоджувати систему харчування потрібно в комплексі з іншими заходами, адже наше здоров'я залежить не тільки від їжі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, який сніданок сприяє схудненню.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини