Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Що буде з організмом, якщо з'їдати жменю горіхів щодня
commentss НОВИНИ Всі новини

Що буде з організмом, якщо з'їдати жменю горіхів щодня

Експерти розповіли, які зміни можуть відбутися в організмі, якщо щодня з'їдати жменю горіхів

4 травня 2022, 00:35
Поділіться публікацією:

Горіхи обов'язково повинні бути присутніми в раціоні, тому що вони багаті на вітаміни, корисні речовини та антиоксиданти. Але не варто забувати, що цей продукт калорійний, а значить вживати його треба в міру. Експерти розповіли, що буде з організмом, якщо щодня з'їдати жменю горіхів.

Що буде з організмом, якщо з'їдати жменю горіхів щодня

горіхи (фото з відкритих джерел)

Поліпшиться настрій

Дослідники з'ясували, що у людей, які регулярно їли горіхи, був підвищений настрій і вони рідше страждали на депресивні розлади та неврози. Найбільше продукт рекомендують вживати молодим людям. Достатньо 2-3 ст. л на день, щоб підвищити в організмі вироблення серотоніну.

Почуття голоду з'являтиметься набагато рідше

Експерти рекомендують використовувати горіхи як перекушування, тому що вони досить ситні й допоможуть швидко позбутися почуття голоду. У їхньому складі є клітковина, білки та корисні жири.

Організм буде захищений від запалення

Ще горіхи, особливо мигдаль, багаті на вітамін Е, який має ефект природного антиоксиданту, тому зміцнює захисні функції організму та пригнічує запальні процеси.

Зменшитися ризик виникнення хвороб серця та судин

За допомогою горіхів можна зміцнити роботу серцево-судинної системи, тому що до складу продукту входять омега-3 ненасичені жирні кислоти, корисні для серця і судин. А ще кеш'ю, фундук та мигдаль допомагають знизити в організмі рівень "шкідливого" холестерину.

Цукор у крові прийде в норму

Всі види горіхів давно вважаються чудовим джерелом рослинного білка. Вчені з'ясували, що поєднання корисних жирів, білків та клітковини в горіхах сприяє їх тривалому травленню і тим самим допомагає стабілізувати рівень цукру в крові.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чи справді волоські горіхи корисні для роботи мозку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини