Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чи дійсно волоські горіхи корисні для роботи мозку
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи дійсно волоські горіхи корисні для роботи мозку

Лікар-невропатолог Рахнянська Анастасія розповіла, чи справді вживання волоських горіхів покращує мозкову діяльність

1 квітня 2022, 00:30
Поділіться публікацією:

Волоські горіхи містять безліч вітамінів і корисних речовин, тому вони обов'язково повинні бути присутніми в раціоні. Але чи справді вони корисні для мозку? Про це розповіла на своїй сторінці в Instagram лікар-невропатолог Рахнянська Анастасія.

Чи дійсно волоські горіхи корисні для роботи мозку

Користь горіхів / Фото: Trends & Life

Фахівець зазначила, що у 2001 році у США було завершено 20-річне спостереження, у якому вчені оцінювали вплив споживання горіхів на розумові функції. У ньому взяли участь майже 16 тис. жінок 70 років без інсульту в анамнезі.

Чому автори вирішили, що саме горіхи мають якось зцілити мозок? Вони містять моно- і поліненасичені жирні кислоти, які сприяють зниженню рівня холестерину, разом з тим зменшується ризик серцево-судинних захворювань та діабету 2 типу, які асоціюються з когнітивними розладами.

Отримані результати спостереження порадували: жінки, які споживали мінімум 5 порцій горіхів на тиждень (1 порція = 28 г), мали вищі показники розумових функцій, ніж ті, хто не вживав продукт.

У 2020 році з'явилася публікація результатів дослідження, в якій говорилося, що тривале споживання цього виду горіхів з їжею (28-55 г на день) дієво покращує когнітивні функції, а також дійсно зменшує ризик захворювань, які є провокуючими факторами для розвитку деменції (серцево-судинна патологія, депресія, діабет 2 типи).

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що горіхи містять масу вітамінів, антиоксидантів і цінних речовин, тому їх потрібно періодично включати до свого раціону. Кожен вид горіхів має певні властивості. Але деякі з них можуть зашкодити здоров'ю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини