Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Що буде з організмом, якщо відмовитись від цукру на 30 днів
commentss НОВИНИ Всі новини

Що буде з організмом, якщо відмовитись від цукру на 30 днів

Експерти розповіли, які зміни відбудуться в організмі, якщо на один місяць виключити цукор зі свого раціону

11 січня 2022, 12:50
Поділіться публікацією:

Надмірне вживання солодкого може спричинити серйозні проблеми зі здоров'ям, тому експерти рекомендують мінімізувати цукор у раціоні. Ось які зміни відбудуться з організмом, якщо відмовитись від продукту хоча б на один місяць.

Що буде з організмом, якщо відмовитись від цукру на 30 днів

Відмова від цукру на 30 днів (фото з відкритих джерел)

Звичайно, повністю виключити цукор неможливо з раціону, тому що він входить до складу великої кількості продуктів. Але згідно з рекомендаціями ВООЗ щодня дозволяється вживати не більше 10% цукру від загальної кількості калорій на день. А для цього потрібно відмовитися від цукерок та інших солодощів та напоїв, у складі яких багато цукру.

За таких обмежень, ви відчуєте приплив сил та енергії. Цукру, який отримується з різних продуктів, буде достатньо, щоб підтримувати організм у тонусі, але обмін речовин не порушуватиметься.

Відмова від цукру також допоможе привести в норму вашу вагу, оскільки ви відмовитеся від кондитерських виробів, випічки, фаст-фуду та іншої жирної їжі. Схуднути у такому разі буде значно простіше та легше.

Плюс, ваш кишківник почне краще працювати. А ще, як стверджують експерти, відмова від солодкого допоможе зберегти вам зуби, знизити ризик розвитку карієсу та позбавить неприємного запаху з рота.

Як з'ясували вчені, зелений горошок знижує рівень цукру в крові. У ході досліджень з'ясувалося, що горошок здатний запобігти розвитку хронічних захворювань та знизити запалення в організмі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що при цукровому діабеті рекомендується вживати томатний сік, тому що він допомагає нормалізувати обмін речовин та покращити реакцію організму на інсулін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини