Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Який сік можна пити при цукровому діабеті
commentss НОВИНИ Всі новини

Який сік можна пити при цукровому діабеті

Цей сік має багатий вітамінно-мінеральний склад

31 серпня 2020, 00:30 comments2502
Поділіться публікацією:

При цукровому діабеті рекомендується вживати томатний сік, тому що він допомагає нормалізувати обмін речовин і поліпшити реакцію організму на інсулін. Лікар-дієтолог Ольга Павлова на своїй сторінці в Instagram розповіла, якими ще корисними властивостями володіє цей сік.

Який сік можна пити при цукровому діабеті

Спеціаліст підкреслила, що томатний сік має приємні смакові якості й текстуру, низький калораж і багатий вітамінно-мінеральний склад. Він містить вітамін А, вітаміни групи В, С, Е, РР, калій, кальцій, магній, натрій, фосфор, залізо, мідь, селен. ⠀⠀

Томатний сік є низьковуглеводним продуктом, і це єдиний вид соку, дозволений до вживання при цукровому діабеті. Ще він благотворно впливає на стан нервової, серцево-судинної та імунної системи, сприяє поліпшенню моторики кишківника, а також має бактерицидну, протизапальну, сечогінну і жовчогінну властивість.

Але крім цього, томатний сік має ряд протипоказань. Його варто обмежити в раціоні при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, сечокам'яної хвороби та при аутоімунних недугах (аутоімунний тиреоїдит, ревматоїдний артрит та ін.).

Який сік можна пити при цукровому діабеті - фото 2

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які звички сприяють розвитку діабету.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини