Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Що буде з організмом, якщо щодня їсти квасолю
commentss НОВИНИ Всі новини

Що буде з організмом, якщо щодня їсти квасолю

Лікар-дієтолог Марина Макіша розповіла, які зміни відбудуться в організмі, якщо кожен день вживати квасолю

25 червня 2021, 21:25 comments1148
Поділіться публікацією:

Квасоля є звичним продуктом в нашому раціоні, вона низькокалорійна і швидко засвоюється. Лікар-дієтолог Марина Макіша розповіла, що буде з організмом, якщо вживати її щодня.

Що буде з організмом, якщо щодня їсти квасолю

квасоля (фото з відкритих джерел)

Відомо, що в складі квасолі багато вітамінів, зокрема В, С, Е і К, а також калію, кальцію, міді й необхідних організму амінокислот. Також продукт багатий на клітковину, яка покращує обмінні процеси, очищає організм від шлаків і токсинів, а ще знижує рівень "шкідливого" холестерину в крові. Внаслідок білка квасоля здатна зміцнювати імунну систему, а магній і калій, які є в її складі, корисно позначаються на роботі серцево-судинної системи.

Але вживати багато квасолі не варто, досить в день з'їдати 200 грамів. Однак людям, які страждають порушеннями шлунково-кишкового тракту, перед вживанням продукту все ж варто проконсультуватися з лікарем.

Продукт також слід обмежити в раціоні людям, які схильні до подагри, а тим більше страждають від неї, тому що вона містить пурини, які підвищують сечову кислоту в організмі.

Нагадаємо, американські дослідники довели, що щоденна порція квасолі дієво знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань, ожиріння, діабету та інсульту. Квасоля рекомендується тим, хто страждає гіпертонією, атеросклерозом, проблемами з серцевим ритмом і іншими захворюваннями серця і судин.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що квасоля допомагає при проблемах шлунково-кишкового тракту, зокрема запобігає хворобам товстої кишки. Річ у тому, що в ній містяться целюлозні волокна, які знижують ризик появи злоякісних утворень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини