Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Що буде із організмом, якщо щодня пити алкоголь
commentss НОВИНИ Всі новини

Що буде із організмом, якщо щодня пити алкоголь

Експерти розповіли, які зміни відбуваються в організмі, якщо вживати алкогольні напої щодня

19 листопада 2021, 12:15
Поділіться публікацією:

Регулярне вживання алкогольних напоїв серйозно впливає на стан організму і може призвести до різних захворювань.

Що буде із організмом, якщо щодня пити алкоголь

Алкоголь (фото з відкритих джерел)

Фахівці зазначили, що помірне вживання алкоголю визначається як один напій на день для жінок та два – для чоловіків. Один напій – це 350 мл пива, 150 мл вина чи 45 мл міцного алкоголю. Якщо ви щодня перевищуєте ці норми, зростає ризик виникнення певних форм раку, включаючи рак молочної залози, товстої кишки, стравоходу, печінки та горла.

Також у людей, які регулярно вживають по кілька спиртних напоїв щодня, сильно зростає ризик виникнення гіпертонії, серцевої недостатності та інсульту.

Якщо ви помітили, що набрали кілька кілограмів, то причиною можуть стати ваші улюблені коктейлі. Два або три коктейлі можуть містити до 1000 додаткових калорій, але при цьому вони не мають поживної цінності. Тому не варто захоплюватися такими напоями, якщо ви стежите за своєю фігурою.

Крім того, вживання алкоголю погіршує якість сну, тому якщо ви вип'єте ввечері кілька алкогольних напоїв, то вранці можете почуватися втомленими та розбитими.

Якщо ви вживаєте алкоголь протягом дня, то не так швидко відчуєте наслідки, як тоді, коли ви п'єте значну кількість алкоголю ввечері. Насамперед це пов'язано з тим, що вдень алкоголь зазвичай поєднують із їжею. Але навіть за таких умов печінка здатна переробити не більше однієї порції алкоголю на годину. Якщо ви перевищите цю норму, ризикуєте отримати похмілля.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що дослідники провели експеримент і виявили простий спосіб, що допомагає знизити потяг до алкогольних напоїв.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини