Рубрики
МЕНЮ
Хмільовська Інна
Горіхи сприяють підтримці здорової ваги, зменшують ризик серцевих захворювань і можуть запобігти розвитку раку. До таких висновків прийшли вчені Гарвардського університету після двох досліджень, звіт про які було опубліковано в Медичному журналі Нової Англії, повідомляє Express. Вони підтвердили, що люди, які щодня їли горіхи, з меншою ймовірністю вмирали від онкологічних, серцевих і респіраторних захворювань.
Ділова жінка обідає, фото з відкритих джерел
Споживання горіхів обернено пропорційно загальної смертності як серед жінок, так і серед чоловіків — ймовірність смерті серед людей, які споживають горіхи на 20% нижче в порівнянні з тими, хто не вживав їх зовсім.
У порівнянні з учасниками, які вживали горіхи рідше, ті, хто вживав горіхи частіше, були худіше, рідше курили, з більшою ймовірністю займалися фізичними вправами і використовували полівітамінні добавки; вони також споживали більше фруктів і овочів і пили більше алкоголю
Також приємний бонус від вживання горіхів — підтримка ваги, завдяки тому, що горіхи пригнічують почуття голоду, вбираючи вологу в шлунково-кишковому тракті і змушуючи людину відчувати себе ситим.
Новини