Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Простий перекус, який допоможе скинути зайву вагу і продовжить життя кожному
commentss НОВИНИ Всі новини

Простий перекус, який допоможе скинути зайву вагу і продовжить життя кожному

Жменька горіхів щодня може допомогти продовжити життя людини

9 серпня 2021, 13:50
Поділіться публікацією:

Горіхи сприяють підтримці здорової ваги, зменшують ризик серцевих захворювань і можуть запобігти розвитку раку. До таких висновків прийшли вчені Гарвардського університету після двох досліджень, звіт про які було опубліковано в Медичному журналі Нової Англії, повідомляє Express. Вони підтвердили, що люди, які щодня їли горіхи, з меншою ймовірністю вмирали від онкологічних, серцевих і респіраторних захворювань.

Простий перекус, який допоможе скинути зайву вагу і продовжить життя кожному

Ділова жінка обідає, фото з відкритих джерел

"Люди, які їли горіхи щодня, жили довше і здоровіше, ніж ті, які цього не робили", — сказав співавтор дослідження доктор Френк Ху, професор харчування і епідеміології Гарвардської школи громадської охорони здоров'я.

Споживання горіхів обернено пропорційно загальної смертності як серед жінок, так і серед чоловіків — ймовірність смерті серед людей, які споживають горіхи на 20% нижче в порівнянні з тими, хто не вживав їх зовсім.

У порівнянні з учасниками, які вживали горіхи рідше, ті, хто вживав горіхи частіше, були худіше, рідше курили, з більшою ймовірністю займалися фізичними вправами і використовували полівітамінні добавки; вони також споживали більше фруктів і овочів і пили більше алкоголю

Також приємний бонус від вживання горіхів — підтримка ваги, завдяки тому, що горіхи пригнічують почуття голоду, вбираючи вологу в шлунково-кишковому тракті і змушуючи людину відчувати себе ситим.

Довге і здорове життя багато в чому залежить від здатності уникати хронічних ускладнень, що скорочують тривалість вашого життя. Однією з найбільш важливих профілактичних заходів, які ви можете зробити, є підтримка здорового ваги, оскільки ожиріння може привести до небезпечних для життя станів, таким як ішемічна хвороба серця. Здорова дієта також знижує кількість окисного стресу і запалень в організмі.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", фахівці розповіли, від якого захворювання може врятувати правильне харчування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Иван

9 серпня 2021, 13:17

Какие конкретно орехи?


Новини