Рубрики
МЕНЮ
Елизавета Черных
Існують певні продукти, які з наукової точки зору пов'язані з поліпшенням роботи мозку і зміцненням пам'яті. На думку доктора медичних наук, американського дієтолога Шени Джарамілло, продукти, які покращують когнітивну функцію, включають омега-3 жирні кислоти, тригліцериди із середньою довжиною ланцюга, вітамін D і інші поживні речовини.
ФОТО: З відкритих джерел
Ягоди
За словами американського дієтолога Даніеля Шауба, ягоди покращують когнітивні функції й значно уповільнюють старіння мозку. Ягоди є нейропротекторами, тому що вони багаті антиоксидантами, які прибирають вільні радикали, що плавають навколо мозку і викликають його пошкодження. Зокрема, найкраще з поліпшенням пам'яті впорується чорниця. Дослідження показують, що жінки, які їли одну або кілька порцій чорниці на тиждень, краще виконували інтелектуальні тести та затримували загальне когнітивне старіння на два з половиною року.
Кава
Більшість з нас покладається на кофеїн, щоб підбадьоритися вранці, проте дослідження показали, що на додаток до тимчасового підвищення концентрації кофеїн дійсно може допомогти зміцнити пам'ять. Кофеїн діє як психостимулятор, тим самим прискорюючи обробку інформації.
Горіхи та насіння
У цих продуктах міститься велика кількість магнію, мінералу, який необхідний для роботи мозку. Окрім магнію, насіння і горіхи також містять корисні для мозку поживні речовини, такі як ненасичені жирні кислоти, антиоксиданти, цинк, мідь і залізо. Дефіцит будь-якого з цих поживних речовин може з часом викликати зниження когнітивних функцій.
Як повідомляли "Коментарі" раніше, вино і сир зменшують прояв когнітивних порушень.
Новини