Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Продукти, які не варто купувати навіть зі знижками і акціями
commentss НОВИНИ Всі новини

Продукти, які не варто купувати навіть зі знижками і акціями

Навіть уважне читання етикеток не завжди дає потрібну інформацію

8 грудня 2020, 15:57
Поділіться публікацією:

На превеликий жаль, безліч шкідливих продуктів опиняються в нашому візку, коли ми вирушаємо за покупками. Але є серед них ті, які не варто купувати навіть за дуже привабливою ціною. Давайте розберемося, про які продукти йдеться.

Продукти, які не варто купувати навіть зі знижками і акціями

Покупки. Фото: unsplash. Hanson Lu

Майже все зі смаком чорниці. Сама ця ягода, звичайно ж, дуже корисна. Але знайти справжні ягоди в більшій частині продукції складно, адже замість свіжих або сушених ягід використовуються барвники та ароматизатори.

Апельсинові соки низької цінової категорії виготовляються шляхом відновлення концентрованого апельсинового соку, тому що це набагато дешевше. Після збору апельсинів їх обробляють і відправляють під прес. Потім отриманий з апельсинів сік направляють на концентрування, де в результаті кипіння з соку випаровується вода. Потім в них знову додають очищену воду, аромадобавки та велику кількість цукру, і сік знову проходить пастеризацію при високій температурі. Тоді про яку користь і вітаміни може йти мова?

Салати в упаковці. Було проведено не одне наукове дослідження, яке показало, що навіть після кількох етапів обробки такі салатні набори не гарантують безпеку. На листі зелені можна знайти велику кількість бактерій, включаючи сальмонелу, а закрита поліетиленова упаковка є ідеальним середовищем для їх подальшого розмноження. І навіть зберігання в холодильнику від цього не врятує.

Овочі у вакуумній упаковці

Це може бути набагато швидше і зручніше, але якщо порівнювати ціну і вагу таких овочів зі свіжими, то виходить, що вони в кілька разів вище. Виходячи з цього, покупець в 3 або 4 рази переплачує за те, на що б він особисто витратив кілька хвилин. І це зовсім не дивно, адже хто б захотів чистити овочі та картоплю безкоштовно?

Кава 3 в 1

Попри те, що в назві є слово "кава", самої кави в цьому маленькому пакетику немає. Зате є трансжири (кокосова або пальмова олія), регулятори кислотності, стабілізатори, емульгатори, барвники та ароматизатори, які згубно впливають на наше здоров'я.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про продукти, які заважають худнути та спати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини