Рубрики
МЕНЮ
Любовь Блажко
Причин для поганого настрою може знайтися чимало: або на роботі щось не склалося, або просто день виявився не зовсім вдалим. Ситуацію можна виправити, додавши у свій раціон певні продукти. Детальніше про це знає нейропсихолог Ірина Хвінгія, передає видання changeua.
Продукти, які дарують радість: думка експерта. Фото: unsplash.
Морська капуста. Вона є відмінним стимулятором для підвищення настрою, тому що в її складі багато корисних вітамінів і мінералів. Які, своєю чергою, позитивно впливають на роботу надниркових залоз. А саме вони виробляють адреналін і норадреналін, від яких залежить наша продуктивність, концентрація уваги та настрій.
Наступними в список слід додати волоські горіхи та фісташки. Для того, щоб підтримувати настрій на належному рівні, достатньо з'їдати 50 грамів горіхів на день, поділилася експерт в одному зі своїх інтерв'ю.
Сочевиця є складним вуглеводом, який сприяє виробленню серотоніну. Якщо регулярно вживати цей продукт, то ви побачите зниження нервозності та тривоги, стабілізацію рівня цукру в крові. Фахівці рекомендують з'їдати пів чашки сочевиці в день.
У такому вишуканому делікатесі як устриці, міститься величезна кількість цинку. Він покращує роботу мозку і сприяє збільшенню енергії в організмі. Ще в складі устриць є тирозин, який допомагає зняти нервову напругу. За один прийом рекомендується вжити близько 3 штук.
Новини