Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Про які хвороби свідчить постійна тяга до солодкого
commentss НОВИНИ Всі новини

Про які хвороби свідчить постійна тяга до солодкого

Дієтологи розповіли, про які конкретні недуги може свідчити непереборна тяга до солодкого

25 серпня 2021, 11:15
Поділіться публікацією:

Час від часу всіх тягне на солоденьке, але, якщо ви не в змозі контролювати своє бажання, тоді можливо в організмі трапився якийсь збій. Фахівці розповіли, на які захворювання це може вказувати.

Про які хвороби свідчить постійна тяга до солодкого

Про які хвороби говорить постійна тяга до солодкого / Фото: Shutterstock / Fotodom

Вчені зазначили, що справа може бути в постійному стресі, оскільки через нього організм витрачає у два рази більше енергії. Багато людей заїдають нервову напругу чимось солоденьким, але настрій від цього поліпшується лише на короткий час, а при регулярному вживанні цукру — проблеми зі здоров'ям неминучі. У таких ситуаціях, краще знайти інші способи для розслаблення.

Крім цього, сильна тяга до солодкого може свідчити про прогресуючий остеохондроз, коли артерії, які доставляють кров до клітин мозку, перебувають у скрутному становищі й мозок не отримує достатньої кількості глюкози. В результаті організм починає вимагати швидких вуглеводів, щоб заповнити дефіцит.

Бажання з'їсти тістечко або шоколадку також може вказувати на проблеми зі шлунково-кишковим трактом, зокрема, коли у людини підвищена кислотність, дисбактеріоз або порушений процес засвоєння амінокислот і мінералів.

Також причиною непереборної тяги до солодкого лікарі назвали перенесену хворобу Боткіна (гостре інфекційне захворювання печінки, викликане вірусом гепатиту A).

Нагадаємо, чи можна захворіти на цукровий діабет, якщо їсти багато солодкого.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що дієтолог зі Швеції Фредерік Паулун розповів, як позбутися залежності від солодкого всього за один тиждень. Експерт радить насамперед перестати їсти продукти, в яких найбільше цукру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини