Рубрики
МЕНЮ
Кравцев Сергей
Ранкова кава – це не просто традиція чи приємна звичка для пробудження, а й, як виявилося, справжній еліксир для вашого здоров'я.
Кава. Фото: з відкритих джерел
Вчені дійшли висновку, що є нова, раніше невідома користь від кави. Дослідження показують, що щоденне вживання кави дає потужний імпульс "дружнім" мікробам, що мешкають у системі травлення. Цей позитивний вплив на бактерії кишечника веде до покращення загального стану здоров'я і, як наслідок, може сприяти довголіттю.
Напій містить поліфеноли, які діють як пребіотики – речовини, які живлять корисні бактерії у кишечнику. Ці сполуки сприяють росту таких бактерій, як Lawsonibacter asaccharolyticus, Alistipes та Faecalibacterium.
Кава містить сполуки, що діють як пребіотики. Це означає, що вони мають пробіотичні (корисні) бактерії, забезпечуючи їх необхідними поживними речовинами для росту та нормального функціонування.
Також потрібно знати, що кофеїн, відомий своїми стимулюючими властивостями, не лише бадьорить вас, а й, як виявилося, збільшує кількість корисних бактерій у кишечнику.
Кава багата рослинними сполуками, званими поліфенолами. Вони діють як протизапальні антиоксиданти та допомагають знизити ризик розвитку раку, нейтралізуючи шкідливі вільні радикали – хімічні речовини, що ушкоджують клітини. Зокрема, хлорогенова кислота, специфічний поліфенол, що міститься в каві, продемонструвала здатність знижувати ризик діабету 2 типу та неалкогольної жирової хвороби печінки, а також сприяти зниженню ваги.
Читайте також на порталі "Коментарі" — від насолоди до залежності один крок: чим ризикують любителі кави.
Новини