Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Приправа, яку вживають щодня, призводить до раку шлунка
commentss НОВИНИ Всі новини

Приправа, яку вживають щодня, призводить до раку шлунка

Стало відомо, які хвороби викликає сіль

сьогодні, 15:47
Поділіться публікацією:

Сіль, або хлорид натрію, є незамінною речовиною для організму людини. Однак, надмірне споживання солі може призвести до розвитку різних захворювань.

Приправа, яку вживають щодня, призводить до раку шлунка

Ілюстративне фото

Серцево-судинні захворювання

Надмірне споживання солі є однією з основних причин розвитку гіпертонії, яка, своєю чергою, збільшує ризик розвитку інфаркту міокарда, інсульту та інших серцево-судинних захворювань. Сіль затримує воду в організмі, що збільшує об'єм крові та навантаження на серце.

Захворювання нирок

Нирки відіграють важливу роль у виведенні надлишку солі з організму. Надмірне споживання солі може призвести до пошкодження нирок та розвитку хронічної хвороби нирок. Також збільшується ризик утворення каменів у нирках.   

Остеопороз

Надмірне споживання солі може призвести до втрати кальцію з кісток, що збільшує ризик розвитку остеопорозу. Кальцій виводиться з організму разом з сіллю, що призводить до його дефіциту.    

Рак шлунку    

Дослідження показують, що надмірне споживання солі збільшує ризик розвитку раку шлунка. Сіль може пошкоджувати слизову оболонку шлунка, що робить її більш вразливою до дії канцерогенів.   

Окрім перерахованих вище захворювань, надмірне споживання солі може призвести до:    

  • Набряків

  • Головного болю

  • Погіршення зору

  • Порушення сну

Рекомендації щодо споживання солі     

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) рекомендує обмежити споживання солі до 5 грамів на день. Це приблизно одна чайна ложка.

Нагадаємо, що портал “Коментарі” писав про поширену звичку, яка вбиває легені.     




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини