Рубрики
МЕНЮ
Любовь Блажко
Коли ми чуємо слово "мед", то в голові відразу виникають думки про всю його корисність і приємний смак. Але лікар і блогер Регіна Ахунянова розповіла, що в цьому продукті може ховатися небезпека. Про це пише видання newsyou.
Прихована небезпека: що варто знати про мед. Фото: unsplash.
Спеціаліст пояснила, що до складу меду входить велика кількість фруктози, що може спровокувати жировий гепатоз печінки. Натуральний і якісний мед містить багато біологічно активних речовин, тому в ньому можна знайти набагато більше плюсів, ніж в солодощах. Але високий вміст фруктози — це, мабуть, єдине, чому варто бути обережним з вживанням цього продукту.
Експерт радить дотримуватися нормальної щоденної норми — це 2-3 ложки в день. Тоді можна не побоюватися появи жирового гепатозу. Також Регіна підкреслює, що особливо корисно їсти мед в період поширення ГРЗ, ГРВІ та інших захворювань. Він здатний полегшити дихання і пом'якшити кашель. Ще вона додала, що краще відмовитися від цукру на користь меду, але не варто перевищувати дозволену норму.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, корисний побічний ефект: якими ще якостями володіє кави.
Новини