Головна Новини Здоров'я дієта і харчування При яких захворюваннях не рекомендується пити квас
commentss НОВИНИ Всі новини

При яких захворюваннях не рекомендується пити квас

Лікар-дієтолог Ольга Корабльова розповіла, при яких захворюваннях рекомендується відмовитися від квасу

2 червня 2021, 11:10
Поділіться публікацією:

Квас — традиційний літній напій, який добре втамовує спрагу. Але попри його користь, підходить він не всім. Лікар-дієтолог Ольга Корабльова розповіла, кому краще обмежити його вживання і чому.

При яких захворюваннях не рекомендується пити квас

Кому не рекомендується вживати квас (фото з відкритих джерел)

Відомо, що квас багатий вітамінами групи В, які корисно діють на організм, зокрема покращують обмінні процеси. Але від напою слід утриматися людям, у яких гіпертонія (підвищений тиск). У великих кількостях квас може затримувати рідину в організмі, а це викликає набряклість.

Крім того, квас краще обмежити в раціоні тим, у кого є захворювання печінки, гастрит, виразкова хвороба, камені в жовчному міхурі або нирках. Річ у тому, що вживання квасу, який є продуктом бродіння, може викликати печію, біль, запалення слизової стравоходу. Людям з такими захворюваннями краще пити чисту воду, чаї та соки (бажано — власного приготування). Обмежити вживання квасу на деякий період слід і вагітним жінкам.

Ще квас протипоказаний при алергії на дріжджі, злакові, при целіакії. Попри те, що спирту у квасі небагато, при алергії на алкоголь його також не потрібно пити.

Нагадаємо, що технолог Георгій Туманов рекомендує перед покупкою квасу уважно ознайомитися з його інструкцією. Якщо в складі спочатку йде вода, а потім цукор, закваска, концентрати квасного або житнього сусла, тоді напій натуральний.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що квас — один з найпопулярніших напоїв, який відмінно справляється зі спрагою. Але найкраще, коли він приготований в домашніх умовах, з натуральних продуктів. Як його приготувати, дізнайтеся в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини