Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Поширені продукти, які не варто тримати в холодильнику
commentss НОВИНИ Всі новини

Поширені продукти, які не варто тримати в холодильнику

Які продукти заборонено тримати в холодильнику

сьогодні, 06:05
Поділіться публікацією:

Зберігання продуктів у холодильнику є звичною практикою для багатьох. Однак, не всі продукти “виграють” від зберігання в холодильнику. Деякі з них можуть втратити свої смакові якості, текстуру або навіть корисні властивості, повідомляє портал “Коментарі”. 

Поширені продукти, які не варто тримати в холодильнику

Ілюстративне фото

Помідори втрачають свій смак і текстуру при зберіганні в холодильнику. Холод уповільнює процес дозрівання, що може призвести до втрати аромату. Найкраще зберігати помідори при кімнатній температурі, де вони можуть продовжувати дозрівати та зберігати свій смак.

У картоплі при зберіганні в холодильнику крохмалі перетворюються на цукри, що робить її солодкою і зернистою. Найкраще зберігати картоплю в прохолодному, темному місці, наприклад, у коморі.

Цибуля потребує сухого і добре вентильованого місця для зберігання. Вологість у холодильнику може спричинити її гниття. Зберігайте цибулю в прохолодному, сухому місці, якомога далі від картоплі, щоб уникнути прискореного псування.

Часник також не любить вологість холодильника. Він може почати проростати та втрачати свої смакові якості. Найкраще зберігати часник у сухому, темному місці при кімнатній температурі.

Хліб у холодильнику швидко черствіє через низьку вологість. Замість цього зберігайте хліб у хлібниці або в пакеті при кімнатній температурі. Якщо вам потрібно зберегти хліб на довший час, краще заморозити його.

Мед не потребує зберігання в холодильнику. Холод може спричинити його кристалізацію, що ускладнює його використання. Зберігайте мед у герметичній банці при кімнатній температурі.

Оливкова олія при зберіганні в холодильнику може загуснути та втратити свої смакові якості. Найкраще зберігати її в прохолодному, темному місці, якомога далі від прямих сонячних променів.

Кава в холодильнику може вбирати запахи інших продуктів, що впливає на її смак. Зберігайте каву в герметичній банці при кімнатній температурі, якомога далі від вологи та світла.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, які продукти можуть “вбити” організм за декілька років. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини