Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Вчені під час дослідження з'ясували, що споживання натурального зеленого чаю допомагає знизити ризик ускладнень, спричинених коронавірусною інфекцією. Про це повідомляє Clinical Nutrition Open Science.
Який напій знижує ризик ускладнень COVID-19 (фото з відкритих джерел)
Фахівці провели експеримент серед жителів Японії, адже це є країна зеленого чаю. Вони з'ясували, що напій знижує ризик появи грипу та інфекцій верхніх дихальних шляхів. Також фахівці зазначили, що у зеленому чаї є галлат епігаллокатехіну – тип катехіну (антиоксиданту), який пригнічує інфекцію SARS-CoV-2. Ще експерти зазначили, що країни з високим споживанням зеленого чаю мають нижчий рівень захворюваності та смертності від COVID-19.
Як проходило дослідження? Добровольцями виступили співробітники спеціалізованої лікарні Токіо. У своєму дослідженні використовувалися дані повторного серологічного дослідження COVID-19 серед співробітників Національного центру глобальної охорони здоров'я та медицини Японії. Для участі в експерименті медпрацівники здали венозну кров на IgG та загальні антитіла проти білка нуклеокапсиду (N) SARS-CoV-2.
Потім вони запитали про споживання зеленого чаю протягом попереднього місяця з шістьма варіантами відповідей: від "≤2 чашок на тиждень" до "≥4 чашок на день". Учасники були поділені на чотири категорії на основі відповідей. У дослідженні брали участь 767 чоловіків та 1 873 жінки віком від 21 до 75 років.
Було встановлено, що майже 40% учасників щоденно пили зелений чай. Споживання зеленого чаю визначалося за допомогою анкети, а зараження SARS-CoV-2 встановлювалось за допомогою внутрішніх записів випадків COVID-19, підтверджених тестами на антитіла або ПЛР. В результаті вчені не виявили статистично значущих доказів зв'язку між любов'ю до зеленого чаю та ризиком зараження SARS-CoV-2.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що чай є одним із найпоширеніших та найкорисніших напоїв у світі, бо містить речовини, які підтримують організм у тонусі. Але експерти не рекомендують пити натщесерце зелений чай. В чому причина?
Новини