Рубрики
МЕНЮ
Любовь Блажко
Лікарі заявили, що популярний і улюблений багатьма гарнір може завдати серйозної шкоди організму. Картопля фрі — блюдо, яке точно не підходить для частого вживання. Про це пише видання Eat This.
Лікарі назвали смертельно небезпечний гарнір (фото: freepik)
Експерти провели новий науковий експеримент, для якого було запрошено близько 4,5 тисяч учасників. Результати дослідження опубліковані в науковому журналі The American Journal of Clinical Nutrition.
У матеріалі повідомляється, що люди, які звикли їсти картоплю фрі частіше 2 разів на тиждень, в 2 рази вище піддаються ризику передчасної смерті.
Основна небезпека цього гарніру полягає в тому, що в його складі є величезна кількість рослинного масла. Скоріш за все, в закладах громадського харчування і ресторанах його змінюють не так часто, як хотілося б.
Тому в процесі приготування в цьому продукті збирається велика кількість канцерогенів, які вкрай шкідливі для серцево-судинної системи. Вони підвищують ризик розвитку інфаркту та інсульту в кілька разів.
Є у цього продукту і кілька побічних ефектів: в процесі переварювання жирної їжі може з'явитися нудота, діарея, спазми і здуття живота.
Новини