Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Популярні міфи про їжу: дієти, алкоголь і сіль
commentss НОВИНИ Всі новини

Популярні міфи про їжу: дієти, алкоголь і сіль

Ми регулярно чуємо про нові дієти, принципи харчування, шкоду і користь продуктів, але не все зі сказаного може виявитися правдою

11 грудня 2020, 16:33
Поділіться публікацією:

Їжа — це настільки популярна і поширена тема, що її можна обговорювати вічно. Отже, міфів на цю тему може накопичитися величезна кількість. І щоб їх стало хоч трішки менше, експерти розвінчали деякі з них.

Популярні міфи про їжу: дієти, алкоголь і сіль

Три міфи про їжу. Фото: popmech

Дієти не працюють

Краща дієта на все життя — збалансоване харчування. А експрес-дієти може і працюють, але ефект від них можна отримати досить нетривалий. Якщо людина хоче схуднути, то їй потрібно скоротити калорії і знайти час для фізичних навантажень — це краще будь-якої дієти.

Алкоголь дуже складно випарувати

Звичайно ж, іноді хочеться побалувати себе чимось смачним. І в числі особливих рецептів можуть бути страви, в яких є алкоголь. Прийнято вважати, що під час приготування він випаровується, тому ми не боїмося пригощати таким блюдом всю свою сім'ю. Але виявилося, що це зовсім не так, тому як алкоголь не так легко прибрати, навіть якщо блюдо готується тривалий час. Фахівці стверджують, що коли ви додаєте в блюдо чарку коньяку, наприклад, то після приготування в блюді залишиться ¾ чарки.

Сіль не вбиває

Кухонна сіль — це речовина природного походження, яке допомагає зробити нашу їжу ще смачнішою. Відомо, що в організмі людини міститься близько 1 відсотка солі, яка постійно виводиться з нього з сечею і потом. Але сіль важлива для організму, тому повинна надходити в нього в достатній кількості. І здорова людина цілком зможе впоратися з надлишками солі, які періодично надходять в організм. А людям, у яких є проблеми зі здоров'ям, варто зменшити вживання солі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як зміцнити імунну систему прямо зараз.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини