Рубрики
МЕНЮ
Любовь Блажко
Учені з Австралії та Південної Кореї розповіли про те, чому небезпечно часто смажити червоне м'ясо. Скоринка, яка з'являється в процесі приготування, містить шкідливі білкові сполуки. Вони підвищують ризик розвитку серцево-судинних захворювань, інсульту та інших хвороб, — передає видання newsyou.
Чому небезпечно смажити червоне м'ясо: думка фахівця. Фото: unsplash.
Регулярне приготування червоного м'яса при високій температурі призводить до накопичення в організмі шкідливих речовин. Білкові сполуки перешкоджають нормальній роботі клітин, — розповідає один з експертів Пермана Део.
Фахівці провели невеликий експеримент. Вони порівняли, як на людський організм впливає різне харчування. У першій дієті було багато червоного смаженого м'яса і зернових продуктів, у другій — молочні продукти, бобові, горіхи та варене біле м'ясо.
Через 4 тижні вчені прийшли до висновку, що харчування з великим вмістом смаженого червоного м'яса призводить до накопичення білкових сполук. Це є небажаним наслідком для організму, тому що провокує захворювання. Якщо ж від смаженого м'яса відмовитися зовсім не під силу, то дослідники рекомендують готувати його на повільному вогні.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як всього один день голодування може допомогти організму.
Обговорення
Новини
Поділіться своєю думкою!